CG Live

Vaš pogled na grad

AMSCG: Saobraća se po pretežno suvim kolovozima

Saobraćaj se obavlja po pretežno suvim  kolovozima na jugu.  Vidljivost je mjestimično smanjena Upozoravaju se učesnici u saobraćaju na učestale pojave odrona. U višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu.  Savjetuje se oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja.

Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila.

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 01. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće u toku su radovi zbog kojih je neophodna opreznija vožnja.U periodu od 18.01.2021 do 18.04.2021 godine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog izvođenja radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 08:00 do 16:00 sati.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat do 05.02.2021 godine zbog izvođenja radova na priključenju opštine Herceg-Novi na regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a dolaziće do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Privremeno se od 01.02.2021.god do 28.02.2021. god zbog izvođenja zemljanih i tunelskih radova u sklopu rekonstrukcije mag puta M-5 dionica Rožaje –Špiljani odobrava potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 08:00 -11:00 i od 13:00-16:00. časova u preostalom vremenskom intervalu saobraćaj ce se regulisati figurantima (mahačima).

Dana 04.02.2021. godine na magistralnom putu M-1 Bar-Ulcinj, lokalitet Vidikovac zbog izvodjenja radova na poprečnom prekopu puta doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Zbog klizišta na putnom pravcu Šćepan Polje –Foča (teritorija BIH) zabranjuje se saobraćanje kamionima ,kamionima sa prikolicom i šleperima.Otežano saobraćaju samo putnička vozila.

Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno osim graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje –Tutin   i graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja –Čajniče koji se obavlja u periodu od 07:00 do 19:00 časova.