CG Live

Vaš pogled na grad

Kolašin: Klizište odronilo dio puta

Višednevne kiše su učinile da se pokrene klizište na putu Cerovica – Liješnje. Odronio se dio asfaltnog puta i saobraćajnica je sužena do te mjere da putnički automobili jedva mogu proći, uz rizik, dok teretnjaci ne mogu da prođu uopšte.

Kako je Pobjedi kazao Bojan Kuburović- potpredsjednik Opštine Kolašin, situacija je prilično kompleksna jer klizište može da nastavi da “radi”, prenio je Portal CDM.

Klizište se desilo nakon 200 metara od skretanja ka Cerovici. Načet je i odnesen dio asfaltne mase i zemljane podloge. Klizište se pokrenulo najvjerovatnije uslijed velikih kišnih padavina. Preporučujem da se malim automobilima prolazi iz krajnje nužde, dok je saobraćaj za teretnjake u totalnom prekidu. Uvjerili smo se da se radi o kompleksnoj situaciji saniranja klizišta, ali ćemo se organizovati da put što prije vratimo u kompletnu funkciju”, istakao je CDM izjavu Kuburovića.

Dionića Cerovica – Liješnje je dio puta od Jadranske magistrale i Međuriječja pa do Veljeg Dubokog i Kapetanovog jezera.

Već nekoliko godina traje modernizacija tog putnog pravca, a i prošle godine je asfaltiran put kroz selo Liješnje, zaključio je Portal.