CG Live

Vaš pogled na grad

Olivera Injac održala radni sastanak sa general-majorom Džozefom Džaradom

Zamjenik komandanta Američkih kopnenih snaga u Evropi i Africi (USAREUR), general-major Džozef Džarad boravi danas u radnoj posjeti Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

Tim povodom, ministarka odbrane Olivera Injac, i v.d. zamjenika načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Aleksandar Pantović, održali su radni sastanak sa general-majorom Džozefom Džarardom tokom kojeg je zaključeno da se bilateralna odbrambena saradnja Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država odvija zadovoljavajućom dinamikom. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka SAD, Džudi Rajzing Rajnke.

Ministarka Injac apostrofirala je činjenicu da su Sjedinjene Američke Države najznačajniji strateški saveznik Crnoj Gori u oblasti odbrane, te iskazala zahvalnost povodom sveukupne podrške unapređenju Vojske Crne Gore. Izrazivši punu posvećenost Ministarstva odbrane tekućim projektima u domenu modernizacije crnogorskog odbrambenog sistema, Injac je istakla zadovoljstvo značajnim i raznovrsnim bilateralnim projektima sa SAD koji se odnose na zajedničku obuku i vježbe, jačanje interoperabilnosti oružanih snaga, te edukaciju vojnog kadra.