CG Live

Vaš pogled na grad

Premijer Krivokapić sastao se sa direktorom Fondacije KAS za Srbiju i Crnu Goru

Predsjednik Vlade CG, prof. dr Zdravko Krivokapić razgovarao je danas u svom kabinetu sa direktorom njemačke Fondacije Konrad Adenauer (KAS) za Srbiju i Crnu Goru, Norbertom Bekmanom Dierkesom.


Premijer Krivokapić je direktora Dierkesa upoznao sa političkim dešavanjima u Crnoj Gori i namjerama ekspertske Vlade da se u polarizovanom i podijeljenom crnogorskom društvu isključivo vodi principima vladavine prava, demokratije i stručnosti te da, u tom pogledu, Vlada od Fondacije, s obzirom na njeno bogato međunarodno iskustvo, očekuje pomoć. 
Krivokapić je poručio da je cilj Vlade da Crna Gora što prije uđe u Evropsku uniju, te da će uraditi sve da Crna Gora postane uređena država i ekonomski stabilna. On ističe i da će Vlada nastojati da iskorijeni korupciju. Predsjednik Vlade navodi i da bi istinska opredjeljenja svakog građanina Crne Gore trebalo da budu sloboda i demokratija. 
Direktor Dierkes kazao je da su prvi diplomatski koraci Vlade sasvim ispravni, te da je dva mjeseca njenog rada kratak period da bi bili vidljivi veliki rezultati. Poručio je da institucije u Crnoj Gori moraju bliže da sarađuju, te da je važno da demokratske promjene u Crnoj Gori budu uspješne. Direktor Dierkes je istakao i da veliku opasnost predstavljaju dezinformacije i lažne vijesti, koje se, kako je naveo, moraju ozbiljno shvatiti.