CG Live

Vaš pogled na grad

Nastavljeni hitni radovi na sanaciji Ade Bojane

Nakon što je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma dalo nalog Javnom preduzeću “Morsko dobro”, izvođač radova je nastavio sanaciju na Adi Bojani, shodno korigovanom projektnom rješenju profesora Save Petkovića.

Profesor Petković, autor projekta hitnih mjera, podsjetimo, predložio je novu lokaciju za izgradnju zaštitnog napera u okviru projekta hitnih mjera, u skladu sa novonastalom situacijom.

“Ministarstvo će dati nalog Morskom dobru da izvođač već danas počne s radovima shodno korigovanom projektnom rješenju, a predstavnici Opštine Ulcinj će obavijestiti građane ove opštine o radovima i pružiti podršku u mogućoj mjeri za efikasno sprovođenje radova u trajanju od 20 dana. Dogovoreno je i da Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju pružaju podršku kroz redovno i vanredno izvještavanje JP Morsko dobro o vremenskim uslovima s ciljem obezbjeđivanja nesmetanog kontinuiteta izvođenja radova”, stoji u najnovijem saopštenju resornog Ministarstva, prenosi agencija Mediabiro.

Iz lokalne samouprave, međutim, smatraju da su radovi na sanaciji krenuli sa zakašnjenjem.

“Postoje i druge ideje, ali treba da se spasi ono što se spasiti može. Smatram da smo sa zakašnjenjem krenuli. Prije mjesec-dva smo imali sastanak sa Petkovićem, nisu na vrijeme reagovali i nisu baš ispoštovali što je projekat, jer je on trebalo do sad da se završi”, rekao je predsjednik Opštine Ljoro Nrekić.

I iz Ulcinjske rivijere, čiji su objekti najpogođeniji erozijom, su skeptični po pitanju ovog rješenja, sudeći po riječima direktora tog preduzeća Bojana Đakonovića. “I ranije smo govorili o ovim mjerama, nismo sigurni da će ovo dati željene rezultate. Ja sam juče postavio pitanje u Ministarstvu da li će izgradnja napera usporiti intenzitet erozije i spriječiti dalju devastaciju naših objekata. Tamo nisam dobio precizan odgovor. Niko, dakle, nije siguran da će ovo uroditi plodom ali od nečega se mora krenuti”, rekao je Đakonović.