CG Live

Vaš pogled na grad

Distribuirana pomoć za 35 porodica u Bijelom Polju

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u proteklih nedjelju dana distribuirala je ukupno trideset pet humanitarnih paketa za sugrađane u stanju socijalne potreba na teritoriji naše opštine.

“Opštinski Crveni krst kontinuirano vrši podjelu humanitarne pomoći sugrađanima u stanju potrebe na teritoriji bjelopoljske opštine. Vodeći se potrebama korisnika, a na osnovu socijalne amneze, određujemo prioritete i vršimo distribuciju pomoći. Naši zaposleni i volonteri su svakodnevno na terenu i trude se da dopru i do najudaljenijih mjesta, kako bi pomogli sugrađane i dopremili im osnovne životne namirnice, ljekove. Ono što nas zabrinjava je pogoršanje epidemiološke situaciju u gradu, ali i povećan broj zahtjeva korisnika koji se po prvi put javljaju našoj organizaciji”, saopštio je sekretar Crvenog krsta Zoran Rudić.

On je kazao da organizacija dobija i veliki broj neopravdanih zahtjeva za pomoć, što umnogome otežava rad, jer se svaki zahtjev detaljno analizira, te da prednost dobijaju zahtjevi sugrađana koji nemaju nikakvu vrstu primanja i starijih sugrađana na ruralnom području, ali da se trude da svima izađu u susret i pomognu.

“Početkom nedjelje očekujemo dopremanje trista humanitarnih paketa hrane i higijene od strane Crvenog krsta Crne Gore, koji će se distribuirati po već utvrđenom redosljedu. Pored podjele humananitarne pomoći, naša organizacija sprovodi niz drugih aktivnosti kako bi poboljšala kvalitet života građana” dodao je Rudić.

Opštinski Crveni krst će tokom februara nastaviti da sprovodi redovne aktivnosti, organizuje akcije DDK, od kojih su neke već i dogovorene, kao i projekte koji će se realizovati u saradnji sa lokalnom samoupravom i partnerima. Vrata organizacije biće otvorena za sve one kojima je pomoć potrebna, a tu su i da pruže svu neophodnu pomoć i logistiku svima koji su su spremni da sprovode aktivnosti na humanitarnom planu.