CG Live

Vaš pogled na grad

AMSCG: Saobraća se po pretežno suvim kolovozima

Saobraćaj se obavlja po pretežno suvim  kolovozima na jugu.  Vidljivost je mjestimično smanjena Upozoravaju se učesnici u saobraćaju na učestale pojave odrona. U višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu.  Savjetuje se oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja.

Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila.

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 01. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće u toku su radovi zbog kojih je neophodna opreznija vožnja.U periodu od 18.01.2021 do 18.04.2021 godine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog izvodjenja radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 08:00 do 16:00 sati. Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat do 05.02.2021 godine zbog izvodjenja radova na priključenju opštine Herceg-Novi na regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a dolaziće do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.