CG Live

Vaš pogled na grad

Galić: Zabrana izlaska od 21 do 5, međugradskog prevoza vikendom, rad objekata od 7 do 18 časova

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da trenutna epidemiološka situacija da imamo trend povećanja broja oboljelih u svim opštinama.

On je kazao da je zbog pogoršane epidemiološke situacije uvedena zabrana izlaska iz objekata stanovanja od 21 do 5 ujutro, zabranjen je putnički međugradski prevoz od petka u 21 do ponedjeljka u 5 časova, a privrednim društvima i preduzetnici radno vrijeme ograničeno je od 7 do 18 časova.

On je kazao da je 22. novembar 2020. broj oboljelih bio 11.608, a da je danas “nešto više od 8.000”.

“Te brojke nas epidemiologe ne zadovoljavaju. Prosječan broj novooboljelih na nedjeljnom nivou u prethodnih šest sedmica – nakon Nove godine i Božića imali pad u obolijevanju, ali iz različitih faktora vidi se rast u broju novooboljelih na dnevnom nivou”, rekao je Galić.

On je kazao da je broj oboljelih opredijelio da se uvedu posebne mjere u opštinama Budva i Tivat.

U ove dvije opštine zabranjena su javna skupovi, rad privrednih društava i preduzetnika koji obavljaju ugostiteljske usluge, zabranjuje se rad trgovinama neprehrambenim uslugama (kozmetički, frizerski, kladionice, prodavnice odjeće i obuće, tržni centri). Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje na konferenciji za medije saopštiće nove mjere, koje je donijela Komisija za borbu protiv korone. Govore ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović, direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić i medicinski direktor Kliničkog centra Zoran Terzić.