CG Live

Vaš pogled na grad

Dovoljno materijala za laboratorijska ispitivanja

Laboratorija Doma zdravlja Podgorica funkcioniše besprekorno i u punom kapacitetu, rade se sve analize, predviđene za primarni nivo zdravstvene zaštite i posjedujemo dovoljno medicinskog materijala za laboratorijska ispitivanja, saopštili su iz te ustanove.

Navode da V.D direktora Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić od stupanja na dužnost nije davao zvanične izjave ni jednom mediju, pa ni dnevnom listu Dan i apsolutno demantuje sve navode iz teksta pod nazivom “Dom zdravlja Podgorica pozajmljuje testove za laboratoriju“, koji je objavljen danas, saopšteno je iz Doma zdravlja.

“Činjenice koje demantuju navode iz teksta su da laboratorija Doma zdravlja Podgorica funkcioniše besprekorno i u punom kapacitetu. Rade se sve analize, predviđene za primarni nivo zdravstvene zaštite, posjedujemo dovoljno medicinskog materijala za laboratorijska ispitivanja, a test D- dimer nikada nije ni rađen u Domu zdravlja, već isključivo u Kliničkom centru Crne Gore. Očigledno je da monopolistički lobi pokušava na veoma ružan i neprimjeren način da podmeće Domu zdravlja Podgorica i cijelom javnom zdravstvenom sistemu, jer više privatnih laboratorija više ne može da radi određene analize, vezane za Covid 19, na teret sredstava Fonda za zdravstveno osiguranje”, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Što se tiče brzih testova za virus Covid 19, Dom zdravlja Podgorica trenutno na zalihama ima 18 000 testova i 800 koji su raspodijeljeni u covid ambulantama u Glavnom gradu.