CG Live

Vaš pogled na grad

Mašine čiste puteve prema pivskim selima

Radnici Komunalnog preduzeća iz Plužina već danima čiste snijeg prema selima Pivske planine koja su neprohodna.

Kako je “Vijestima“ kazao direktor Komunalnog preduzeća Radenko Živković, zbog velikih nanosa snijega, radnici dnevno uspiju da očiste oko kilometar i po puta.

“Jedna mašina čist put prema selu Nedajno, a druga put koji vodi do ostalih sela. Veliki su nanosi snijega, negdje i preko dva metra, i dnevno mogu da očiste ne više od kilometar i po puta. Put prema ostalim selima je prohodan“, kazao je Živković.

Zamolio je mještane Pive na strpljenje jer radnici daju sve od sebe kako bi očistili sve lokalne puteve i kako bi bilo prohodno do svih pivskih sela.

Mještani sela na Pivskoj planini ranije su optužili nadležne službe za neagilnost i naveli da niti je snijeg toliko velik da se put ne može očistiti, niti su vremenske prilike loše da mehanizacija ne bi mogla da prođe.

“Sva sela preko Milogore su neprohodna. Riječ je o desetak sela. Pet puta su očistitili sva sela, a ovamo niko ne dolazi. Niko neće da pročisti put, a u pitanju je teren na kojem ne mete snijeg. Ljudi probiju put, a ne snijeg. Ako je već takvo stanje, kako kažu, a nije, zašto onda ne uvedu vanredno stanje za ovaj dio Pive“, kazao je tada Ranko Mitrić iz sela Nedajno.

Živković je kazao da su ta sela i dalje bila zavijana iz prostog razloga što sve što snjegočistači očiste vjetar zamete za nekoliko sati.

“Utoliko mi je lakše što se na tom putnom pravcu nalazi i moje selo, do koga put takođe nije očišćen, jer bi, da je drugačije, rekli kako svoje selo čistim, a ostala ne. Radi se u tom pravcu, čistimo, a hoće li nas nevrijeme ponovo vratiti u Plužine i hoćemo li ponovo morati da čekamo stabilizaciju vremenskih prilika, to ne znamo“, kazao je ranije Živković.