CG Live

Vaš pogled na grad

AMSCG:Mokri i klizavi kolovozi

Učesnike u saobraćaju u većem dijelu zemlje očekuju mokri i klizavi kolovozi.U sjevernim predjelima i dalje mjestimično pada snijeg a poteškoće pričinjava povrmeno jak vjetar.Pažljivija vožnja se savjetuje na kritičnim mjestima kao što su tuneli,mostovi,nadvožnjaci.Neophodno je vožnju prilagoditi vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak saobraćaju putnika i kombi vozila. 

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 01. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Od 08.02.2021 godine zbog izvodjenja zemljanih i tunelskih radova u sklopu rekonstrukcije mag.puta M-5 dionica Rožaje-Špiljani doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vste vozila u terminu od 08.00 do 11:00 i od 13:00 do 16:00 sati.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće u toku su radovi zbog kojih je neophodna opreznija vožnja. U periodu od 18.01.2021. do 18.04.2021. godine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog izvodjenja radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 08:00 do 16:00 sati.

Zbog klizista na putnom pravcu Šćepan Polje –Foča (teritorija BIH) zabranjuje se saobraćanje kamionima, kamionima sa prikolicom i šleperima. Otežano saobraćaju samo putnička vozila.

U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa zabranjuje se putnički medjugradski saobraćaj u vremenu od petka od 21:00 sat do ponedjeljka u 05:00 sati. Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno osim preko graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje – Tutin  i graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče preko kojeg se obavlja u periodu od 07:00 do 19:00 časova.