CG Live

Vaš pogled na grad

Obijene kancelarije Uprave za šume u Kolašinu: Provalnici ništa nijesu ukrali

Kancelarije radne jedinice Uprave za šume u Kolašinu obijene su u noći između petka i subote, a prema sadašnjim informacijama provalnici nijesu ništa otuđili, već su samo izvršili premetačinu.

To je kazao Radovan Dabetić, direktor te jedinice.

Prema riječima Dabetića, za provalu su saznali prekjuče kada ih je radnik zadužen za održavanje grijanja i termo-instalacija obavijestio da su sva vrata kancelarija „šumskog“ obijena.

„Provalnici su ušli sa donje strane, ne na glavni ulaz iz ulice 13 jula. Donji sprat pripada drugim vlasnicima i oni se na taj prostor kao i na kotlove za grijanje nijesu osvrtali. Na gornjem spratu smo zatekli svaku kancelariju sa provaljenim vratima. Provalnike je očigledno najviše zanimala kasa. Obili su je prilično stručno, brava je „uklonjena“.U kasi su bili šumarski žigovi i pečati i ništa od njih nije otuđeno“, kazao je Dabetić dodajući da sumnja da je predmet interesovanja provalnika bilo oružije koje je nekada bilo u kasi.

„Oružje je davno predato nadležnim organima tako da nije bilo u kasi. Zanimljivo je da su obijene sve brave na ormarima. Svi šumski žigovi su ostali, ništa od papira i dokumenata ne fali“, ističe on i napominje da pored šumskih žigova, tu su bila i dva kompjutera kao i četiri nove automobilske gume za službena vozila.