CG Live

Vaš pogled na grad

Unaprijedili kvalitet pijačnih usluga

Privredno društvo “Tržnice i pijace” je u saradnji i uz pomoć Glavnog grada uspjelo da održi i unaprijedi kvalitet pijačne usluge u Podgorici tokom 2020. godine, koja je donijela mnogo neizvijesnosti i izazova kada je u pitanju poslovanje u ovoj djelatnosti, ali i da jednako tako nastavi i na početku 2021. godine, saopšteno je iz PG biroa.

“Prodavci na pijacama u Podgorici imaju najbolje uslove za rad, po cijenama koje su veoma konkurentne i značajno povoljnije, kada ih uporedimo sa uslovima i cijenama na pijacama u regionu”, navodi se u saopštenju.

Shodno Odluci o ublažavanju finansijskih posljedica koronavirusa u glavnom gradu, Društvo „Tržnice i pijace“ je oslobodilo obaveze plaćanja zakupnine zakupce, kojima je bio zabranjen rad, na period od 90 dana, tokom 2020. godine.

“Podsjećamo da smo ranije, zakupcima na spratu T.C.“Pobrežje” već umanjili zakupnine u odnosu na važeći cjenovnik za 20%, a potom i dodatnih 10% i time im olakšali poslovanje”, navodi se u saopštenju.

Društvo “Tržnice i pijace” se, kako su naveli, ne bavi isključivo davanjem u zakup prostora i tezgi, već i upravlja pijačnim objektima

“Što, između ostalog podrazumijeva i obezbjeđenje objekata, održavanje higijene, tehničko održavanje objekata, plaćanje komunalija, osiguranja, poreza  i brojnih drugih elemenata koji su kod drugih zakupodavaca direktan trošak zakupca, ali i dodatno imamo razumijevanje za brojne zahtjeve i potrebe zakupaca u našim objektima”, navodi se u saopštenju.

Posebno ističu da je najveći objekat, Tržni centar “Pobrežje”prepoznatjivo mjesto u gradu za koji uvijek postoji veliko interesovanje za zakup prostora i tezgi u ovom objektu.

“Brojni preduzetnici i privredna društva nam se gotovo svakodnevno obraćaju i iskazuju svoju volju i namjeru da zakupe prostor ili tezgu po sadašnjim ili čak većim cijenama u postupku licitacije, o čemu najuvjerljivije svjoči činjenica da je od otvaranja ovog objekta 2008. godine popunjenost kapaciteta na spratu stoprocentna”, zaključili su iz Glavnog grada.