CG Live

Vaš pogled na grad

Pljevlja: Komunalne usluge izlaze iz stečaja

Nakon što je Uprava prihoda prihvatila plan reorganizacije DOO „Komunalne usluge“, ova firma, čij je osnivač Opština Pljevlja izašla je iz stečaja.

Stečajni upravnik DOO „Komunalne usluge“ Radojica Grba, kazao je da je Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja donio Plan reorganizacije u DOO „Komunalne usluge“ na pet godina, objavio je PVPortal. 

Prihvatanjem Plana reorganizacije od najvećeg povjerioca DOO Komunalne usluge izlaze iz stečaja nakon što rješenje postane pravosnažno a to je nakon njegove objave u Službenom listu Crne Gore. Nakon obustave stečaja ovim preduzećem upravljaće menadžment sa 25 izvršilaca. Planom je predviđeno da se u petogodišnjem periodu izmire svi povjerioci, kazao je Grba prenio je PVPortal.

Taj medij podsjeća da je stečaj u DOO „Komunalne usluge“ uveden 12. oktobra prošle godine, a u tom trenutku u firmi je bilo 48 zaposlenih, a tokom stečaja psolove je obavljelo 28 radnika.

Nakon toga resorni sekretarijat za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode opštine Pljevlja sačinio je Plan reorganizacije na pet godina u cilju ozdravljenja ovog preduzeća. Najveća potraživanja ima Poreska uprva, milion 428 hiljada evra , zaposleni 446 hiljada evra a ostalo su dobavljači, zaključio je PVPortal.