CG Live

Vaš pogled na grad

Čirgić podnio ostavku

Direktor Fonda za zdravstveno osigiranje Sead Čirgić podnio je danas ostavku na tu funkciju iz, kako je rekao, ličnih razloga.

Čirgić je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je ostavku podnio Komisiji za imenovanja i razrješenja Vlade Crne Gore i Upravnom odboru Fonda za zdravstveno osiguranje.

On je podsjetio da je na funkciji direktora Fonda bio skoro pet godina i da su za to vrijeme glavne aktivnosti bile usmjerene na unapređenju i efikasnijem ostvarivanju propisanih prava, sa posebnom pažnjom na najosjetljivije kategorije, prije svega djecu i lica sa invaliditetom.

On je kazao da su aktivnosti bile usmjerena i na informatizaciji i razvoju digitalizacije sistema, na dobrobit zdravstvenog sistema i osiguranika.

Čirgić je rekao da su aktivnosti bile usmjerena i na povećanju budžeta i nastojanju da se riješi dugogodišnji problem njegovog nerealnog planiranja u odnosu na realne potrebe zdravstvenog sistema što je rezultiralo iskazivanjem neizmirenih obaveza na kraju svake budžetske godine.

“I uporedo sa tim težnja da se promjeni način finansiranja javnih zdravstvenih ustanova uz postavljanje sistema po principu da „sredstva prate osiguranika“, naveo je Čirgić.

On je dodao da su za pet godina aktivnosti bile usmjerene i na unapređenju rada Fonda uspostavljanjem sistema zasnovanog na procedurama, unutrašnjoj kontroli procesa rada, planovima integriteta, upravnim postupcima, poboljšanju uslova rada i edukaciji zaposlenih.

“Ostajem ponosan na svoje kolege u Fondu i sve zajedničke rezultate u unapređenju zdravstvenog sistema”, poručio je Čirgić.