CG Live

Vaš pogled na grad

Medijska pismenost važna i za NVO

Medijska pismenost, kao i način komunikacije, važni su za unapređenje rada i promovisnje aktivnosti organizacija civilnog društva, smatraju polaznici seminara “Medijska pismenost” za NVO.

Cilj obuke, koja je održana 26. i 27. februara u Beranama, bio je da se predstavnici/e NVO iz Berana, Bielog Polja, Andrijevice i Rožaja, upoznaju sa teoretskim osnovama, ali i da unaprijede svoj način komunikacije sa publikom u cilju što bolje promocije.

“ Ovakvi oblici neformalnog obrazovanja jako su bitni za NVO sektor, čiji predstavnici nemaju tako često priliku da se edukuje o značaju medijske pismenosti. Od velikog značaja je to kako će organizacija biti prestavljena u očima javnosti, a ova radionica je u tom smislu bila veoma korisna i nadam se da ćemo stečena znanja na pravi način primjenjivati u praksi”, kazao je Dražen Joksimović, jedan od učesnika seminara.

Trenerica Kristina Ćetković, novinaraka i programsaka direktorica NVO 35 mm,  polaznicima je približe osnovne pojmove medijske pismenosti, profesonalne i etičke standarde, alate i tehnike na koji nevladine organizacije i udruženja mogu bolje komunicirati sa javnostima.

Pomenuti seminar završna je aktivnost, šestomjesečnog projekta, “Bolja informisanost za bolju lokalnu zajednicu” koji sprovodi Radio Berane.

Ovaj projekat podržan je kroz program „Podrška lokalnim medjima – priče iz prve ruke“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), B film, SHARE fondacija, Institut za poslovnu i finansijsku pismenost. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore.