CG Live

Vaš pogled na grad

Abazović: Samo uz određenu dozu žrtve možemo pomoći Crnoj Gori

Iskazano zadovoljstvo Dritana Abazovića izborom pomoćnika direktora Uprave policije predstavla temu saopštenja za javnost Kabineta potpredsjednika Vlade. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, odgovorajući na novinarska pitanja, kazao je da su ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i on na sastanku sa pomoćnicima direktora Uprave policije naglasili su da oni nemaju nikakvu obavezu ni prema kome, osim prema Ustavu i zakonima Crne Gore.

Potpredsjednik Abazović je kazao da je zadovoljan pomoćnicima koje je odabrao direktor Uprave policije Zoran Brđanin i naglasio da pozicija pomoćnika direktora Uprave policije sa sobom nosi veliku odgovornost i da oni treba da se oslobode bilo kakvih političkih, porodičnih ili kumovskih uticaja. Abazović je naglasio da prema njemu i ministru Sekuloviću nemaju apsolutno nikakvu obavezu.

„Jedina vaša obaveza je da djelujete profesionalno, efikasno i u skladu sa zakonom“, kazao je Abazović.

Potpredsjednik Abazović je kazao da pomoćnici direktora Uprave policije treba da odaberu svoje timove u kojima će biti ljudi koji su im od najvećeg povjerenja i koji će da stanu iza svojih rezultata. Abazović je saopštio da se jedino tako može da doći do krajnjeg cilja, a to je vraćanje povjerenja u integritet Uprave policije i svakog službenika pojedinačno.

„To će značiti mnogo bolje rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Potpredsjednik je kazao da iako su to odgovorne funkcije koje sa sobom nose pritisak, kako lični tako i na članove njihovih porodica, jedino uz određenu dozu žrtve svi zajedno možemo pomoći Crnoj Gori.

„Na kraju će osjećaj da ste uradili nešto časno i profesionalno za sebe i svoju zemlju nadmašiti sve one svakodnevne pritiske nad članovima Uprave policije“, zaključio je potpredsjednik Vlade Crne Gore, zaključuje se u saopštenju Kabineta potpredsjednika Vlade.