CG Live

Vaš pogled na grad

Povoljni uslovi za vožnju

Vozače očekuju povoljni uslovi za vožnju. U višim planinskim predjelima mjestimično su mogući nailasci na poledicu. Savjetuje se učesnicima u saobraćaju   oprezna vožnja prilagođena trenutnom stanju na putu naročito na putevima koji vode duž klisura i usjeka zbog pojave sitnijih odrona.

U vremenskom periodu od 15.novembra 2020.godine do 1.aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim vožnje.

Privremeno se za period od 02.03.2021 do 31.03.2021.god,zbog izvodjenja  zemljanih i tunelskih radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 dionica Rozaje-Spiljani,odobrava se totalna obustava saobracaja za sve vrste vozila u terminu od 08:00-11:00 i od 13:00-16:00čas,u preostalom vremenskom periodu saobraćaj će se regulisati mahačima-figurantima.

Privremeno se za period od 02.03.2021. do zavrsetka,na lokalitetu klizista –Plužine-na magistralnom putu M-3 dionica Nikšić-Plužine ,odobrava se promjena rezima saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće  zbog radova  do 18.04.2021 godine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na regionalnom putu Cetinje-Čevo zbog radova na izgradnji magistralnog puta Cetinje-Nikšić  doći će do obustave saobračaja za sve vrste vozila u terminu od 09:00 do 11:00 sati i od 13:00 do 15:00 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na putu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog izvodjenja bušačko minerskih radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 08:00 do 16:00 sati.

.

Zbog klizišta na putnom pravcu Šćepan Polje-Foča ( teritorija BIH) zabranjuje se saobraćanje kamionima, kamionima sa prikolicom i šleperima. Otežano saobraćaju samo putnička vozila.

U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa zabranjuje se putnički medjugradski saobraćaj u vremenu od petka od 21:00 sat do ponedjeljka u 05:00 sati.

Ulazak I izlazak iz Crne Gore se preko graničnih prelaza obavlja svakodnevno tokom 24 sata osim preko graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje –Tutin   I graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja –Čajniče koji se obavlja u periodu od 07:00 do 19:00 časova. Intenzitet saobraćaja je umjeren.