CG Live

Vaš pogled na grad

Liječenje turista na covid odjeljenju Opšte bolnice Bar u prosjeku košta oko 1. 630 eura

-Od početka godine do 1.avgusta u Opštoj bolnici Bar na covid odjeljenju  liječeno je  35 pacijenata -turista  u Crnoj  Gori. Njihovo liječenje je koštalo 57.000 eura. Prosječno po pacijentu 1.635 eura, kazao je za Portal Bar vd direktora Opšte bolnice Bar dr Igor Karišik.

Bolničko liječenje za turiste oboljele od COVID-19 tokom boravka u Crnoj Gori je besplatno.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore je  usaglasilo  Zdravstveni protokol za turističku sezonu, koji propisuje epidemiološke protokole i preporuke za turiste i njihove domaćine.

Početkom maja saopšteno je iz Ministarstva zdravlja da će svim turistima  biti besplatno liječenje za oboljele od COVIC 19.

-Svim turistima  koji  ovog ljeta odmaraju u  Crnoj Gori je obezbijeđeno besplatno PCR testiranje, ukoliko im je to potrebno za povratak u matičnu zemlju, saopšteno je 23. juna iz crnogorske Vlade.

-Testiranje je moguće za turiste koji imaju dokaz plaćene boravišne takse u hotelu, ili registrovanom privatnom smještaju na teritoriji Crne Gore, naveli su  iz Ministarstva ekonomskog razvoja (MEK). Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72 h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK.