CG Live

Vaš pogled na grad

Radovi na prioritetnoj dionici auto-puta ulaze u završnu fazu

Izgradnja prioritetne dionice auto-puta Smokovac – Mateševo ulazi u završnu fazu. Građevinskiradovisuuglavnom završeni na svim objektima,mostovima,tunelimai otvorenoj trasi, pogotovo na prvoj polovini dionice auto-puta. Intezivno se izvode i radovi na opremanju auto-puta, na najvećem dijelu urađena su dva noseća sloja asfalta a trenutno se postavlja i završni sloj. Paralelno sa tim u toku su i elektromašinski radovi, opremanje auto-puta raznim instalacijama, u tunelima ventilacija, rasvjeta, protivpožarna zaštita, vertikalna i horizontalna signalizacija, hortikulturalno uređenje.

Projektovana brzina na ovoj dionici auto-puta je 100 km/h, a vrijeme putovanja između Podgorice i Kolašina skratiće se sa sat i po na samo 40 minuta. Dužina ovog dijela autoputa je 41,5 km, a na trasi je izgrađeno 20 mostova, 9 mostova na rampama petlji i 2 nadvožnjaka (ukupno 50 objekata), 16 dvocijevnih tunela ukupne dužine 35,6 km, dok je otvorena trasa izvedena na dužini od oko 17,7 kilometara.

Planirani rok završetka radova je 30. novembar i kako su vremenski uslovi za radove veoma povoljni ne očekuju se dalja pomjeranja roka.

Kako ovih dana izgleda gradilište autoputa, na cijeloj prioritetnoj dionici, možete pogledati na sljedećem video.