CG Live

Vaš pogled na grad

Došlo vrijeme da se svode računi

Abazović: Afirmativan sam prema stranim investitorima, potrebno je da oni osjećaju dozu pravne sigurnosti

Bez ozbiljnih privrednika i investicija nema nepretka, ali da bi ostvarili značajniji efekti za državu potrebno je prethodno uspostaviti jedan stabilan politički sistem u kome će da funkcionati vladavina prava. Svi moraju da osjećaju dozu pravne sigurnosti da bi investirali kapital u našu državu, ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na konferenciji Savjeta stranih investitora na temu Bijela knjiga: Investiciona klima u Crnoj Gori za 2021. godinu.

Abazović je istakao da je lično afirmativan prema stranim investitorima u Crnoj Gori i da zajedno sa njima država treba da radi na poboljšanju klime kako bi se pojavili novi investitori u našoj državi sa kojima bi izazovna vremena prolazili što lakše, a u interesu i države i privrednika.

Potrebno je da otvorimo nova tržišta. Da bi to uradili država mora da se prilagođava tako što će stvoriti uslove za otvaranje novih avio linija, ali i ispregovarati sa EU o mogućnosti uvođenja što liberalnijeg viznog režima za određena tržišta tokom turističke sezone. Mislim da Crna Gora postaje zemlja velikih mogućnosti i lično sam vrlo optimističan za njenu budućnost, naveo je Abazović u svom obraćanju.

Abazović je naglasio da Crna Gora treba da iskoristi karakteristike koje je čine atraktivnijom zemljom od drugih, da mora emitovati stabilnost, ali i poboljšati pravni okvir.

Siguran sam da uz malo dobre volje i kooperacije investitora i buduće Vlade, možemo napraviti dobre efekte u jednom kratkom vremenskom periodu, zaključio je Abazović.