CG Live

Vaš pogled na grad

Američki Institut za diplomatiju i ljudska prava poziva kandidate iz CG na Samit mladih

Obavještavamo da je preko Ambasade Crne Gore u Ankari stigao poziv osnivača i direktora NVO Američkog Instituta za diplomatiju i ljudska prava (USIDHR) za učešće crnogorskih kandidata na USIDHR Samitu mladih 2022 (USIDHR Youth Summit 2022), koji će se održati od 1. do 4. aprila, u Istanbulu, Turska.

Za zainteresovane mlade ljude i njihove predstavnike, koji su se pokazali kao izuzetni u radu na ostvarivanju ljudskih prava u okviru svoje zajednice, obezbijeđeno je ukupno 5 punih stipendija.

Rradni program ovog međunarodnog samita sastojaće se od brojnih panela i odvojenih sesija sa ekspertima iz oblasti diplomatije i ljudskih prava, tokom kojih će učesnici imati priliku da rade na stvarnim projektima za neprofitne organizacije i nauče više o zastupanju ljudskih prava. To će biti i prilika za kulturnu razmjenu sa mladima iz svih djelova svijeta.

Stoga se pozivaju univerziteti, studentske asocijacije i neprofitne organizacije da se bolje upoznaju sa programom i mogućnostima stipendiranja na vebsajtu samita: https://usa.usidhr.org/youthsummit2022