CG Live

Vaš pogled na grad

Crnogorskom savezu oldtajmer vozila uručeno rješenje

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić uručio je rješenje o ovlašćenju Crnogorskom savezu oldtajmer vozila kojim se omogućava da vrše postupak vrednovanja i razvrstavanja vozila u kategorije starodobnih vozila i izdaje FIVA identifikacione kartice koje omogućavaju dalju proceduru registrovanja oldtajmer vozila.

U ime Crnogorskog saveza oldtajmer vozila rješenje je preuzeo predsjednik Saveza Branislav Velimirović, zajedno sa kolegama potpredsjednikom Saveza Željkom Knežević i potpredsjednikom VW Classic Cluba Montenegro Aleksandrom Tonijem Bojovićem.

Uručivanju rješenja, pored predstavnika Saveza, prisustvovali su Nevenka Tomić ispred Direktorata za drumski saobraćaj Ministarstva kapitalnih investicija i glavni inspektor za drumski saobraćaj Dalibor Milošević.

Potpisivanjem ovog ovlašćenja Nacionalno udruženje oldtajmera postaje zvanično tijelo koje, u skladu sa važećom zakonskom regulativom, tačnije Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, može da obavlja predmetni postupak i izdaje FIVA identifikacione kartice za oldtajmer vozila. Postupak vrednovanja i razvrstavanja starodobnih vozila obavlja se u skladu sa kriterijumima utvrđenim od strane Međunarodne federacije za starodobna vozila FIVA po osnovu starosti, tehničkih karakteristika i očuvanosti.

Podsjećamo da u Crnoj Gori godinama unazad postoji i funkcioniše pet klubova ljubitelja starodobnih vozila – oldtajmera i to iz: Pljevalja, Nikšića, Tivta, Bara i Ulcinja, koji okupljaju oko 250 članova, entuzijasta koji se aktivno bave ovim interesantnim hobijem.