CG Live

Vaš pogled na grad

Žene dominiraju u skoro svim pljevaljskim institucijama

Gradiće stanove za ljekare u Pljevljima

Parcela se u Pljevljima ustupa za izgradnju stambene zgrade za zdravstvene radnike i očekujem da će već na narednoj sjednici biti za izgradnju stambene zgrade u Podgorici, Beranama i Kotoru“

37. tačka današnje sjednice Vlade bio je Predlog za davanje saglasnosti za ustupanje prava upravljanja i korišćenja na urbanističku parcelu broj 2 u zahvatu DUP-a „Mali Logor“ u Pljevljima u skladu sa važećom planskom dokumentacijom, u cilju izgradnje stambene zgrade za kolektivno stanovanje zdravstvenih radnika, koji je i usvojen.

Parcela se u Pljevljima ustupa za izgradnju stambene zgrade za zdravstvene radnike i očekujem da će već na narednoj sjednici biti za izgradnju stambene zgrade u Podgorici, Beranama i Kotoru. To su neke pozitivne stvari, kako bi mogli početi sa izgradnjom zgrada za zdravstvene radnike, posebno je to bitno za sjeverne opštine, kako bi medicinski kadar zadržali i obezbijedili im bolje uslove za život i rad.“ kazao je ministar zdravlja.

Vlada je podržala informaciju o nastavku realizacije projekta Rekonstrukcija zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević kazao je da mora doći do završetka projekata kako bi se napravila infrastruktura koja bi bila na ponos Crnoj Gori.

“O rekonstrukciji bazena neću da govorim jer u ovom trenutku nismo planirali sanaciju niti imamo sredstava. Napravili smo tamo jednu sanaciju u vidu balon bazena koji odlično funkcioniše. To je lijepo rješenje za jedan period ali i o tome moramo razmišljati“, kazao je Lalošević.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković, kazao je da svi Nikšićani žele da nekada reprezentacija Crne Gore zaigra i u njihovom gradu.

“Moja istinska želja je da se ne stane na stadionu u Nikšiću nego da se sportska infrastruktura gradi svugdje. Moramo koristiti svaku mogućnost da što više naše omladine provodi vrijeme na sportskim terenima a ne u kafićima ili igrajući igrice kući“, kazao je Joković.

Ministar zdravlja, Dragoslav Šćekić kazao je da je ova rekonstrukcija velika stvar za crnogorski fudbal. Ipak, kako dodaje, Vlada ne smije dozvoliti da uđe u zonu diksriminacije.

Dok sam bio predsjednik Opštine Berane bio sam u toku sličnog projekta kada smo rekonstruisali istočnu tribinu fudbalskog stadiona, sada je u toku saradnja i sa izgradnjom zapadne tribine, u tom momentu je sama opština morala da ubezbijedi sredstva u dijelu učešća sa fudbalskim savezom kako bi se poslovi izveli. Tadašnje Vlade nisu imale sluha da se obezbijede sredstava iako je bio veoma oskudan budžet opštine. Nije u redu da neke opštine budu politički diskriminisane a da neke Vlada sa mnogo većim učešćem pomaže“, kazao je Šćekić