CG Live

Vaš pogled na grad

Halimović odlazi u KFOR, Krivokapić se vratila iz misije MINURSO

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, primio je u posjetu potpukovnika Emila Halimovića, koji će biti upućen u misiju KFOR na Kosovu, kao i poručnicu Kristinu Krivokapić, koja se vratila iz misije UN MINURSO u Zapadnoj Sahari.

General je poručio da je čast doprinositi regionalnoj i globalnoj stabilnosti u uniformi Vojske Crne Gore, kroz učešće u međunarodnim misijama i operacijama.

On istakao da je siguran da će potpukovnik Halimović dostojno predstavljati Vojsku i državu, naglasivši da je rad u internacionalnom okruženju prilika za sticanje novih znanja, koja se mogu primijeniti u daljem radu u Vojsci.

Načelnik Generalštaba je kazao da je ponosan na rezultate koje je poručnica Krivokapić postigla u misiji MINURSO, gdje je, kao dio tima vojnih posmatrača UN-a, nadzirala primirje između Maroka i Fronta Polisario.

Đurović je naglasio da je svjestan koliko je zahtjevna misija MINURSO, te da su takva iskustva posebno značajna za mlade oficire koji će kroz svoje karijere nastaviti da unapređuju kapacitete Vojske Crne Gore.