CG Live

Vaš pogled na grad

Intezivirati saradnju Crne Gore i Gruzije na polju nauke i inovacija

Intezivirati saradnju Crne Gore i Gruzije na polju nauke i inovacija

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović primila je u posjetu ambasadora Gruzije u Crnoj Gori Zala Gogzacea.

Na sastanku je ocijenjeno da postoji veliki potencijal za saradnju dvije zemlje u oblasti inovacione djelatnosti, te da bi uspostavljanje saradnje u ovoj oblasti bio veoma važan instrument za veće zbližavanje Crne Gore i Gruzije.

Ministarka Šćepanović je upoznala ambasadora Gogzacea sa nadležnostima novoformiranog Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja i istakla značaj inovacija za dalji razvoj Crne Gore

“Poseban fokus ove Vlade jeste IT industrija kao strateška grana razvoja Crne Gore” kazala je ministarka i izrazila spremnost za saradnju i razmjenu iskustva u kreiranju funkcionalnog inovacionog ekosistema.

Ambasador Gogzace se zahvalio ministarki na prijemu i izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Gruzije. On je saopštio da je veoma važno aktivirati saradnju unutar oblasti nauke i inovacija kojom bi se dodatno unaprijediti dobri bilateralni odnose ove dvije zemlje.

Sastanku su prisustvovali i Džordž Zviadac, viši savjetnik za ekonomske poslove koji je predstavio funckionisanji Rezo Gudžinac , I sekretar u Ambasadi Gruzije.