CG Live

Vaš pogled na grad

“MLADOST” U NJEGOŠEVOM PARKU; U PODGORICI EDUKATIVNA PREDSTAVA MLADIH UMJETNIKA ODUŠEVILA POSJETIOCE

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada danas je u novom paviljonu u Njegoševom parku, izvedena edukativna predstava “Mladost” koja je autorski projekat rediteljke Dušanke Belade.

Posjetioci su uživali u parkovskom paviljonu, a događaj je samo jedan od brojnih kulturnih dešavanja koja će biti upriličena upravo na ovoj lokaciji, ali i na lokaciji novog amfiteatra u blizini mosta “Gazela”.

Predstava je nastala kao plod dramskih radionica polaznika škole glume NVU Mali atelje „Arlekin“ i rediteljke Dušanke Belade. Inspirisani pjesmom „Daj nam neba“, Miladina Šobića, u predstavi se bave temom mladosti i preispitivanjem osobina koje neke ljude čine prerano ostarjelima ili istovremeno neke druge vječito mladima.

Predstava je takođe odraz zahvalnosti mladih za najljepše stihove i djela Miladina Šobića, koji će zauvijek nadahnjivati i pokretati sve naredne generacije.

Tekst je uradio ansambl predstave, a u projektu su učestvovali polaznici škole glume: Milica Strugar, Nađa Spasojević, Hana Jovićević, Vukota Marsenić, Jana Jovović, Ksenija Radonjić, Mia Milačić, Pavle Jovanović, Jovan Brnović, Sofija Radulović, Milena Dragićević, Pavle Bogićević, Mia Vojvodić i Nevena Mrvaljević.

Podsjećamo, rekonstrukcija Njegoševog parka završena je u decembru prošle godine, čime su građani dobili, ne samo lijepi ambijent za šetnju i odmor, već i za brojne kulturne susrete i događaje.