CG Live

Vaš pogled na grad

Podršla Nizozemske

Nizozemska u kontinuitetu doprinosi snaženju političke podrške

Politička podrška Nizozemske. Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić sastao se sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske Teodorasom Reintjesom.

Na sastanku je apostrofiran značaj intenziviranja političkog dijaloga i razmjene posjeta na najvišem nivou u cilju daljeg unapređenja prijateljskih i partnerskih odnosa dvije zemlje.

Ministar Krivokapić ukazao je na činjenicu da je Nizozemska snažno podržala crnogorsko članstvo u NATO-u, te da ostajući dosljedna svom načelu „strict but fair“ (strogo, ali pravično) u procesu napredovanja kandidata ka EU, ova zemlja u kontinuitetu doprinosi snaženju političke podrške našoj integraciji.

Šef diplomatije takođe je istakao da Crna Gora i Nizozemska, kao partneri u NATO-u, sarađuju u okvirima važnim za globalnu bezbjednost, kao i da je usljed agresije na jednu suverenu zemlju, danas posebno značajan sistem kolektivne bezbjednosti i članstva u Alijansi.

Imajući u vidu to da je Nizozemska do sada posebno isticala našu usklađenost sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, ministar Krivokapić je naglasio da će naša država beskompromisno nastaviti stoprocentno usaglašavanje, ističući da će usvajanje preostalih paketa sankcija biti prioritet u radu Vlade i Ministarstva na čijem je čelu.