CG Live

Vaš pogled na grad

Onlajn info sesija o razmjenama osoblja u okviru Marija Sklodovska Kiri akcija

Onlajn info sesija koja se odnosi na Poziv za razmjene osoblja u okviru Marija Sklodovska Kiri akcija (MSCA), u organizaciji Evropske komisije, održaće se 19. novembra 2021. godine, s početkom u 10.30 časova.

MSCA razmjene osoblja podrazumijevaju finansiranje kratkoročnih internacionalnih, interdisciplinarnih i intersektorskih razmjena osoblja uključenog u aktivnosti istraživanja i inovacija, u cilju razvoja održivih projekata saradnje između različitih organizacija iz akademskog i neakademskog sektora (naročito malih i srednjih preduzeća), sa sjedištem u Evropi i šire. Kao sledbenik akcije Razmjene osoblja u oblasti istraživanja i inovacija (RISE) koja se realizovala u okviru programa Horizont 2020, ova akcija za istraživače i inovatore nudi jedinstvenu mogućnost da prošire svoje mreže saradnje, učestvuju u razmjeni znanja te pretvore najsavremenija istraživanja u inovativne proizvode i usluge.

Info sesija, na kojoj će govoriti predstavnici Izvršne agencije za istraživanje (REA) i Generalnog direktorata za obrazovanje i kulturu (EAC) Evropske komisije, prevashodno je osmišljena da bi se potencijalnim kandidatima što bolje prezentovala suština poziva te pružile smjernice o procesu apliciranja i kreiranju konzorcijuma. Takođe, govornici će dati detalje o dostupnosti finansiranja, a biće prezentovane i uspješne priče korisnika ove akcije.

Agenda događaja

10:30 – 10:40 Dobrodošlica i uvodna riječ
10:40 – 11:00 Politički kontekst i ciljevi MSCA
11:00 – 11:30 Sve što treba da znate o razmjenama osoblja
11:30 – 11:45 Pitanja i odgovori (putem Slido platforme)
11:45 – 12:15 Panel diskusija sa korisnicima programa H2020-MSCA-RISE – Priče o dodanoj vrijednosti globalnog interdisciplinarnog i intersektorskog rada na projektima istraživanja i inovacija
12:15 – 12:30 Pitanja i odgovori sa panelistima (putem Slido platforme)
Za učešće nije neophodna registracija, a događaju se može pristupiti putem sljedećeg LINKA.

Više detalja o događaju možete pogledati OVDJE.

Podsećamo, poziv za podnošenje predloga otvoren je do 9. marta 2022. godine, a više detalja o samom pozivu i uslovima prijavljivanja može se naći na na Portalu o mogućnostima finansiranja i prijavljivanja na tendere, putem kojeg se i podnosi projektna prijava.