CG Live

Vaš pogled na grad

Otvoren poziv za novi EIT Jumpstarter 2022

Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) objavljuje poziv za učešće u Jumpstarter programu za 2022. godinu.

EIT Jumpstarter jedan je od najpoznatijih evropskih programa predakceleracije na koji se mogu prijaviti akteri inovacionog ekosistema: projektni timovi, naučnici, inovatori, MSP, doktorandi ili studenti magistarskih studija, i to u okviru sedam tematskih oblasti: Healthcare, Raw Materials, Agri-Food, Energy, Manufacturing, Urban Mobility i New Europes Bauhaus.

EIT Jumpstarter, koji je proglašen za najbolju inicijativu za obuku udruženja u 2019. godini u Evropi, jedan je od najsveobuhvatnijih međuindustrijskih programa kreiranih za podršku inovatorima u ranoj fazi razvoja koji traže podršku da svoje inovativne ideje pretoče u poslovanje. Program je posebno namijenjen subjektima inovacione djelatnosti iz centralnoistočne i južne Evrope, uključujući i Crnu Goru, koji žele da valorizuju svoj poslovni koncept, razviju biznis plan i predstave svoje ideje potencijalnim budućim investitorima.

Učesnici će dobiti podršku iskusnih predavača u jačanju kvaliteta i unapređenju poslovanja kroz jačanje kapaciteta timova i organizacije poslovanja. Kroz obuku, učesnici će steći mogućnost da pronađu poslovni model koji najbolje odgovara njihovoj ideji i pomoć u njenoj afirmaciji. Na kraju programa, učesnici će pripremiti svoj pitch deck, šablon za poslovni model, konkurentski pejzaž, strategiju izlaska na tržište i mapu puta.

Najbolje ideje će se predstaviti u EIT Jumpstarter takmičenju i u svakoj kategoriji će imati priliku da osvoje glavnu novčanu nagradu od 10 000 €.

Prijave za EIT Jumpstarter se dostavljaju do 10. aprila 2022. do kraja dana, putem linka: https://apply.eitjumpstarter.eu/.