CG Live

Vaš pogled na grad

Promocija zaštićenih morskih područja u Crnoj Gori u okviru Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR)

Kancelarija za evropske integracije i Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma organizuju u ponedjeljak, 28. marta 2022. godine promociju Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR) i zaštićenih morskih područja u Crnoj Gori.

Događaj će se održati u CKZ Ribnica (Podgorica), s početkom u 17:00 sati.

Događaj će otvoriti glavna pregovaračica Crne Gore sa Evropskom unijom, Zorka Kordić i generalna direktorica Direktorata za prirodu u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Tamara Brajović. Strategiju EU za Jadransko-jonski region će predstaviti projektni službenik za strateški projekat EUSAIR Facility Point, Miloš Mugoša, dok će o zaštićenim morskim područjima (Platamuni, Katič i Stari Ulcinj) u Crnoj Gori govoriti rukovoditeljka Direkcije za integralno upravljanje morskim i kopnenim ekosistemima, Ivana Stojanović.

U okviru događaja biće prikazan i promotivni film posvećen zaštićenim morskim područjima Platamuni, Katič i Stari Ulcinj.

Događaj se organizuje uz podršku strateškog projekta „Jedinica za podršku – Podrška upravljanju Strategijom Evropske unije za Jadransko-jonski region (EUSAIR) – Facility Point“, u okviru kojeg je i urađen promotivni film.

Skup će biti prilika za sve zainteresovane strane, partnere i medije da se upoznaju sa funkcionisanjem i sprovođenjem EUSAIR-a, kao i značajem koji zaštićena morska područja imaju za Crnu Goru i Jadransko-jonski region.

Pozivamo medije da isprate događaj.

Agendu događaja možete preuzeti ovdje.

KANCELARIJA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE

MINISTARSTVO EKOLOGIJE, PROSTORNOG PLANIRANJA I URBANIZMA