CG Live

Vaš pogled na grad

Psihijatrijska podrška porodicama nastradalih na Cetinju

Psihijatrijska podrška porodicama nastradalih na Cetinju

Dom zdravlja Cetinje u saradnji sa Prijestonicom Cetinje i Ministarstvom zdravlja Crne Gore organizuje psihološko – psihijatrijsku podršku porodicama nastradalih u nezapamćenoj tragediji koja je zadesila Cetinje 12. avgusta ove godine. Podrška će se pružati jednom sedmično u okviru jedinice za mentalno zdravlje.

Ovo je saopšteno iz Kabineta gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića. Kako kažu, stručni tim koji je zadužen za pružanje psihološko – psihijatrijeske podrške sačinjavaju Ana Đuranović specijalista psihijatar, Aleksandra Ražnatović specijalista psihijatar, Marija Perišić diplomirani psiholog i medicinska sestra Ljiljana Kapisoda.

“Terimini za stručnu podršku se zakazuju bez uputa izabranog ljekara pozivom zainteresovanog lica na broj telefona 067/269-735 svakog radnog dana od 07-14 časova. Pored zakazanog termina jedinica za metalno zdravlje otvorena je svakog radnog dana od 07-14 časova”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da su porodice nastradalih pretrpjele su ogroman gubitak i njihov bol će biti trajan i neizbrisiv. “Ali im mi možemo pružiti stručnu podršku koja može biti od velike pomoći u ovoj situaciji. Zato ovim putem pozivamo sve da kontaktiraju JZU Dom zdravlja i iskoriste ponuženu stručnu podršku”.