CG Live

Vaš pogled na grad

Sindik na čelu Odbora povjerenika Opštine Tivat

Sindik na čelu Odbora povjerenika Opštine Tivat

Sa četiri glasa za i tri uzdržana glasa, inženjer pomorstva Goran Sindik izabran je danas na konstitutivnoj sjednici novog saziva Odbora povjerenika Opštine Tivat, za predsjednika tog tijela koje u njegovim funkcijama do održavanja vanfrendih lokalnih izbora, mijenja raspušteni lokalni parlamnet u tom gradu.

Sindik je jedini predstavnik bivšeg petočlanog Odbora povjerenika Opštine Tivat kojeg je u martu, nakon raspuštanja SO, imenovala bivša Vlada premijera Zdravka Krivokapića, a koga je u sastavu tog tijela zadržala aktuelnaVlada premijera Dritana Abazovića.

Aktuelna Vlada je bez precizne pravne osnove, pozivajući se na činjenicu da prethodna u sastav Odbora povjerenika Opštine Tivat nije imenovala predstavnika Ministarstva javne uprave već samo po jednog prestavnika Ministrarstva finansija i socijalnog staranja, odnosno Ministarva ekonomskog razvoja, krajen juna je usvojivši izmjene svoje ranije Odluke o raspuštanjju tivatskog parlamenta, imenovala novi Odbor koji umjesto pet, ima čak sedam članova. Od toga su samo dva – Sindik i politikolog Igor Jovović, kao zvanično „predstavnici građana“, iz Tivta, dok je preostalih pet članova iz Pordgorice i čine ih predstavnici Vlade: Aleksandra Gardašević Slavuljica (Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma),  Enesa Hasanagić Katana i Jelena Pejović (Ministarstvo javne uprave), Šućo Orahovac (Ministartsvo fiunansija) i Jelena Krivokapić (Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore). Za Sindika i Jovovića inače, nezvanično važi da su bliski kolaiciji “Crno na bijelo” koju predvodi URA.