CG Live

Vaš pogled na grad

U GLAVNOM GRADU JOŠ DESET PROJEKATA KOJI ĆE BITI REALIZOVANI ZAHVALJUJUĆI PODRŠCI ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, potpisao je ugovore sa dobitnicama podrške ženskom preduzetništvu u Podgorici. Riječ je o bespovratnim sredstvima koja podgoričke preduzetnice dobijaju kroz projekat koji Glavni grad realizuje već peti put.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci za realizaciju deset novih projekata u okviru programa podrške ženskom preduzetništvu na nivou Glavnog grada. Vuković je istakao da je Glavni grad u proteklom periodu izdvojio 100.000,00 eura za ove namjene, da je realizovano 50 projekata, 50 biznis planova, što je 50 lijepih i uspješnih priča koje mijenjaju lice Podgorice.

“Nemam nikakvu dilemu da će i u okviru ovog ciklusa Podgorica dobiti nove sadržaje kojima ćemo se svi ponositi, a koji će, nadam se, motivisati i ostale žene u glavnom gradu da krenu vašim stopama. To nam je jako važno zbog toga što smo, trenutno, u jednoj složenoj socio – ekonomskoj situaciji, što je posljedica koronavirusa, tako da nam je svako radno mjesto zlata vrijedno. Vrlo smo ponosni na to što, uprkos svim izazovima, nalazimo načina kako da, kroz ovakve i
slične programe, podstaknemo ekonomsku aktivnost u Podgorici i koliko – toliko učinimo da se ta slika popravi “, naglasio je gradonačelnik, dodajući da ovaj projekat tim više dobija na značaju jer je crnogorsko društvo koje napreduje, i polako se emancipuje, i dalje dominantno patrijarhalno.

“Želimo i na ovaj i na drugi način da učinimo da žene dobiju onaj društveni položaj kakav zaslužuju i koji im pripada. Vrlo smo ponosni na to što ćemo, siguran sam, već iduće godine biti u prilici da se radujemo vašim poslovnim uspijesima i da pošaljemo sjajnu poruku za Podgoricu i Crnu Goru. Hvala vam na trudu koji ste uložili na pripremi ovih biznis planova i hvala vam na povjerenju”, zaključio je Vuković.

U ime dobitnica obratila se Ljubica Koska koja je naglasila značaj ovakvih projekata za sve žene u Podgorici, ali i iskazala zahvalnost Glavnom gradu na posvećenom radu i razvoju svih djelova grada, ističući da se u Podgoricu vratila nakon 10 godina i da je srećna što pokreće svoj biznis.

“Želim da u ime svih preduzetnica zahvalim na pomoći i novčanoj podršci i tome što naše ideje prepoznajete kao nešto što će unaprijediti turističku ponudu Podgorice, ali i ekonomiju”, kazala je Koska, dodajući da je pored ličnog zalaganja i podrške porodice, neophodna podrška institucija što Glavni grad već godinama radi.

Dobitnice podrške Glavnog grada na Konkursu za žensko preduzetništvo:

Ivanović Tatjana: Biznis plan – SenSum prirodni proizvodi
S.T.Z.R. Zor: Biznis plan -Show room i radionica za obuku i izradu Crnogorske narodne nošnje i pratećeg aksesoara
Lončarević Ana: Biznis plan -Proizvodnja i prodaja pidžama
Raičević Milica: Biznis plan – Odrastanje i razvoj djece uz muziku
Blu Fiore: Biznis plan -Cvjećara Blue Fiore
Nikolić Slađana: Biznis plan: Stakleni suveniri, nagrade i kućna dekrorativa
Senić Violeta: Biznis plan -Dizajniranje i šivenje ženske i muške garderobe
Kalezić Sanja: Biznis plan: Kreativno edukativni centar i psihološko savjetovalište “Tri, četiri, sad”
Tošković Dragana: Biznis plan -Proizvodnja i prodaja unikatnih odjevnih predmeta
Koska Ljubica: Biznis plan- Antikvarnica