CG Live

Vaš pogled na grad

U Herceg Novom počela sanacija stepeništa i uređenje staze od “Pošte” do Šetališta

Počela je realizacija projekta sanacije stepeništa i uređenja nove pješačke staze koji povezuju Trg Maršala Tita, kod zgrade “Pošte” sa Šetalištem Pet Danica.

Krenulo se u aktivnosti na uređenju nove pješačke staze koja će biti povezana sa stepeništem, potom slijedi sanacija i adaptacija postojećeg stepeništa, a projektom je predviđena i izgradnja nove rasvjete njegovom dužinom, kaže sekretar za komunalne djelatnosti Opštine Herceg-Novi, Vasilije Seferović. Radove na uređenju staze i sanacije stepeništa izvodi preduzeće “Komunalno-stambeno” u saradnji sa resornim Sekretarijatom.

Kako ističe Seferović, lokalna samouprava odlučna je u namjeri sprovođenja projekata adaptacija i sanacija gradskih stepeništa, sa čime se počelo još 2018. godine kada je stepenište Jova Dabovića dobilo novi izgled. Zatim su uslijedili i radovi na rekonstrukciji stepeništa Danice Tomašević i Topaljskog.
Očekuje se skori početak radova na uređenju stepeništa Elize Duković Lombardić, dodaje Seferović, a posao rekonstrukcije, vrijedan 96 hiljada eura, povjeren je firmi “Temko” koja je putem javnog poziva izabrana kao najpovoljniji ponuđač. Radove finansira Opština Herceg-Novi, a koncept sanacije uradila je Agencija za izgradnju i razvoj grada.
U planu su i projekti sanacije i za stepeništa Mihajla Mustura i ispod Tonsatija, najavljuje Seferović.