CG Live

Vaš pogled na grad

Održan sastanak direktora Uprave policije i generalnog direktora za javnu bezbjednost Saveznog MUP-a Republike Austrije

Uhapšene dvije osobe zbog krađe cigareta iz Luke Bar

Juče je policiji oko 11,00 časova prijavljeno od strane službenika Carinske ispostave da je na kapiji skladišta firme „Montenegro duvan comerc“, koje se nalazi u Slobodnoj zoni Luke Bar, od strane nepoznatih lica, došlo do oštećenja carniske plombe.

Na lice mjesta su izašle policijske ekipe koje su izvršile pregled ovog skladišta i tom prilikom je utvrđeno da nedostaje 11.349 paketa raznih vrsta cigareta, od kojih je 8.829 paketa predmet krivičnog postupka Specijalnog državnog tužilaštva, po čijem nalogu su smještene u navedeno skladište.

Nakon sprovedenih policijsko – tužilačkih aktivnosti, utvrđen je identitet vlasnika teretnog motornog vozila marke „Volvo“ koji je izvršio utovar cigareta iz skladišta firme „Montenegro duvan comerc“ u Slobodnoj zoni Luke Bar, te su slobode lišeni M.P. (44) iz Bara kao osnivač i izvršni direktor u pravnom licu „Peročević“ d.o.o Bar zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krijumčarenje i D.D. (42) iz Bara zaposleni u Upravi prihoda i carina zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni će biti privedeni uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

Preduzimaju se dalje aktivnosti na utvrđiavanju svih okolnosti ovog događaja i identifikaciji svih osoba koje su učestvovale u ovim nezakonitim radnjama.

Naglašavamo da Uprava policije nije nadležna i ne obavlja obezbjeđenje skladišta u Slobodnoj zoni Luke Bar, kojom upravlja pomenuti operator, sprovođenje mjera carinskog nadzora vrši Uprava prihoda i carina, a nadzor nad sprovođenjem Zakona o slobodnim zonama vrši ministarstvo nadležno za poslove spoljne trgovine.