CG Live

Vaš pogled na grad

Više od 600 maski na Dječijem maskenbalu Praznika mimoze u Herceg Novom

Više od 600 maski učestvovalo je juče na Dječijem maskenbalu 53. Praznika mimoze, koji je održan u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu.

Sala je izgledala kao knjiga bajki – podijum su ispunili prinčevi i princeze, super junaci i junakinje, vile i vilenjaci, klovnovi, likovi iz crtaća, stripova i životinjskog carstva, kao i maske koje su oslikavale tradiciju Praznika mimoze i Herceg-Novog.
Vesele maske napravile su karnevalsku atmosferu, zabavljajući se uz muziku, igre i animatore. Pratili su ih oni koji su pomagali u izradi i izboru maski: mame i tate, babe i djedovi, tetke, prijatelji. Prva dva sata maskenbala rezervisana su bila za one najmlađe, dok su u drugom dijelu uživali stariji od 6 godina.
U grupi do 6 godina, prvu nagradu među grupnim osvojila je maska „Vesele mimoze“. Druga nagrada pripala je grupi od 15 mališana čija maska se zvala „Feštađuni“, a treća maski „Kovid“. U kategoriji pojedinačnih maski prvu nagradu dobila je „Štrumfeta“, drugu „Špagete“, a treću „Ronilac“. Specijalnu nagradu dobila je maska „Oblak“.

Prvo mjesto među grupnim maskama starijih mališana osvojili su „Lovci na sirenu“, drugo ekipa pod nazivom „Avatar“, a treće maska „Kovid-19“. Nagradu za najbolju među pojedinačnim maskama ponijela je „Sniježna kraljica“, drugo mjesto pripalo je maski „Bokeški konj“, a treće „Kraljici mimoze“. Specijalne nagrade zaslužile su grupne maske „Zvjezdice sestrice“, „Šumska vila“, „Puž“ i „Ruska narodna nošnja“, kao i pojedinačne maske: „Novski mag“, „Jednorog“ i „Slatki đavolak“.
O nagradama na oba maskenbala odlučio je žiri koji su činile predstavnice Javne ustanove kulture „Herceg-fest“, picerije „Boka“ kao sponzora i roditelja. Presudnu ulogu igrale su maštovitost i ručna izrada maski.
Nagrade je uručio predstavnik generalnog sponzora Dječijeg maskenbala, Crnogorske komercijalne banke, Goran Gojković, a za sve učesnike organizatori i sponzori su obezbijedili poklon paketiće.
Program 53. Praznika mimoze nastavlja se večeras promocijom knjige Bosiljke Pušić „Poželi zvijezdu padalicu“, koja će biti upriličena u Paviljonu Gradske muzike od 19 časova.Kompletan program možete pogledati i preuzeti ovdje: https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf
Generalni pokrovitelj 53. Praznika mimoze je Opština Herceg Novi, organizator Javna ustanova kulture „Herceg-fest“, a pokrovitelj Turistička organizacija Herceg-Novi.
Sponzori festivala su: Portonovi, Institut Igalo, Nikšićko pivo – pivara Trebjesa, Plantaže 13. jul, Vitinka, Blue line, Gradska kafana, Krušo d.o.o, CKB banka, Swisslion, Turistička organizacija Grada Beograda, Verige 65, Kantina 65 i Atera business suites. Glavni medijski sponzor je Radio-televizija Herceg Novi, a medijski sponzori: RTCG, Prva, Radio Jadran, Radio Tivat, Dan, Hercegnovi.cool, Travel Montenegro i RTV Nikšić.