CG Live

Vaš pogled na grad

Održan sastanak direktora Uprave policije i generalnog direktora za javnu bezbjednost Saveznog MUP-a Republike Austrije

Zbog organizovanog stavljanja u promet falsifikovanog novca za sada uhapšene četiri osobe

Službenici Upravi policije su u Podgorici lišili slobode četiri osobe koje se sumnjiče da su izvršile krivična djela falsifikovanje novca.

Od novembra 2021. godine do današnjeg dana podgorička policija je lišila slobode Ž.Ć. (24), V.D. (21), S.R. (19) i M.P. (23), zbog sumnje da su počinili više djela falsifikovanje novca na način što su vršili rasturanje falsifikovanih novčanica na teritoriji Glavnog grada.

Pripadnici policije su sprovodeći operativne aktivnosti otkrili, identifikovali i lišili slobode navedena lica koja su članovi kriminalne grupe koja je sinhronizovano vršila rasturanje falsifikovanih novčanica.

Sumnja se da su oni pribavljali i kupovali falsifikovane novčanice u apoenima od 50 eura koje su kasnije koristili prilikom kupovine na prodajnim mjestima kod više pravnih lica u Podgorici.

Rad na ovom predmetu se nastavlja u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa navedenim nelegalnim radnjama i identifikacije drugih članova ove grupe koji su stavljali u promet falsifikovane novčanice i u drugim gradovima.