CG Live

Vaš pogled na grad

Božović kao prvi projekt kandiduje izgradnju šetališta od "Avale" do Zavale

Božović kao prvi projekt kandiduje izgradnju šetališta od “Avale” do Zavale

Novi gradonačelnik Budve Milo Božović kandidovaće da se na hitnoj sjednici Odbora povjerenika donese odluka o raspisivanju međunarodnog urbanističko-arhitektonskog konkursnog rješenja “Šetalište Budva” u zoni budvanske školjke na potezu od Staroga grada do početka šetališta u Bečićima. To je potvrđeno portalu Jadran Budva u opštinskoj administraciju.

Podsjećamo , krajem oktobra prošle godine Glavni državni arhitekta Mirko Žižić prihvatio je inicijativu budvanskog gradskog arhitekte Vladana Stevovića da se lokalnoj upravi u metropoli turizma povjeri raspisivanje međunarodnog urbanističko-arhitektonskog konkursnog rješenja.

”Polazeći od navoda iz zahtjeva da se “Šetalište Budva” u zoni budvanske školjke finansira iz budžeta lokalne samouprave to su se stekli zakonski uslovi da nadležnost izrade i raspisivanja međunarodnog konkursa sprovodi nadležni organ lokalne samouprave”, piše u odluci koju potpisuje Žižić.

Riječ je o jednom od najvećih kapitalnih projekta koje bi Opština Budva u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom  realizovalo u novijoj istoriji, a kojim će seu potpunosti promijeniti izgled najatraktivnije zone metropole turizma, one uz samu obalu koja je godinama bila devastirana raznim neprimjerenim sadržajima.

Podsjećamo, još početkom jula 2019. Opština Budva , dok je menadžer grada bio Božović, pokrenula je inicijativu  za raspisivanje međunarodnog konkursa za izradu idejnog arhitektonskog rješenja za uređenje budvanskog šetališta.