CG Live

Vaš pogled na grad

POČINJE INSTALACIJA RAČUNARSKE OPREME U ŠKOLAMA U ULCINJU I ŠAVNIKU

POČINJE INSTALACIJA RAČUNARSKE OPREME U ŠKOLAMA U ULCINJU I ŠAVNIKU

Iz Ministartsva prosvjete saopštili su da ovog vikenda počinje instalacija računarske opreme u osnovnim i srednjim školama sa teritorije opština Ulcinj i Šavnik.

– U četiri osnovne škole u Ulcinju JU OŠ „Boško Strugar“, JU OŠ „Maršal Tito“, JU OŠ „Marko Nuculović“ i JU OŠ „Bedri Elezaga“, 11 područnih jedinica i JU Srednja mješovita škola „Bratstvo-jedinstvo“, u računarskim učionicama i kabinetima, IT timovi će instalirati računare, televizore, multifunkcionalne štampače, projektore i laptopove – navode iz ministarstva.

Računarske učionice JU OŠ „Maršal Tito“  kako navode biće opremljene sa 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača, dok će se po kabinetima instalirati 19 računara i 19 televizora kao i sedam laptopova. Područne jedinice u selima Pistula i Zoganje, dobiće po dva laptopa i po dva projektora.

– Područne jedinice JU OŠ “Bedri Elezaga“ u mjestima Sukobin, Štodra, Rastiša, Mide, Krute, Kravari, Klezna i Fraskanjel dobiće tri računara, po 11 laptova i projektora i tri televizora. U računarskoj učionici matične škole instaliraće se 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač a u kabinetima 11 računara, 11 televizora 65 inča i dva laptopa – dodaju u saopštenju.

Navode da će učenicima najstarije škole u našem najjužnijem gradu, JU OŠ „Boško Strugar“, u računarskoj učionici biti instalirano 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok će se kabineti opremiti sa  11 računara, 11 televizora 65 inča i dva laptopa. Područna jedinica u selu Krute, dobiće laptop i projektor.

– Jedina srednja škola u ovoj opštini, JU SMŠ „Bratsvo-jedinstvo“ za računarsku učionicu dobiće 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, a njeni kabineti biće opremljeni sa tri računara, isto toliko televizora 65 inča i četiri laptopa – naveli su.

U računarskoj učionici JU OŠ „Marko Nuculović“, kako se dodaje, instaliraće se pet računara, pet televizora 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok će se kabineti opremiti sa pet računara, pet televizora 65 inča i laptopom.

Najveća vaspitno-obrazovna ustanova u opštini Šavnik – JU Obrazovni centar, za svoju računarska učionicu dobiće četiri računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, a kabineti četiri računara, četiri televizora i laptop. Područne jedinice u selima Duži, Dubrovsko i Bijela, dobiće po laptop i projektor.

Računarska učionica JU OŠ „Bogdan Kotlica“ biće opremljena sa dva laptopa, projektorom i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa pet laptopova, četiri projektora i laptopom, dok će područna jedinica u selu Bare dobiti laptop i projektor.

– Osnovnoj školi JU OŠ „Jovan Ćorović“ za računarsku učionicu namjenjeni su  laptop, projektor i multifunkcionalni štampač a za kabinet laptop i projektor – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Dan