CG Live

Vaš pogled na grad

“DPS ĆE IMATI KONSTRUKTIVNU ULOGU U POLITIČKOM ŽIVOTU – KAO I DO SADA”

“DPS ĆE IMATI KONSTRUKTIVNU ULOGU U POLITIČKOM ŽIVOTU – KAO I DO SADA”

Demokratska partija socijalista (DPS) ostaje privržena evropskom putu Crne Gore kao ključnom strateškom cilju države i interesima građanskog i modernog crnogorskog društva.

To je kazao predsjednik DPS-a Danijel Živković, koji se juče sastao sa šeficom delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorkom Oanom Kristinom Popom.

“U tom pravcu DPS će imati konstruktivnu ulogu u političkom životu, kao i do sada”, porčio je Živković.

Tokom sastanka, kako se navodi u saopštenju DPS-a napravljen je osvrt na aktuelne unutrašnje i međunarodne političke procese, “sa posebnim akcentom na korake koje je u narednom periodu potrebno preći kada je u pitanju proces EU integracija Crne Gore.”

Živković je, kako su naveli, ocjenjujući evidentnu stagnaciju u procesu integracija u periodu od avgusta 2020, ukazao da je to znak upozorenja za sve aktere koji žele stabilnu i prosperitetnu Crnu Goru da u narednom periodu posvete dodatnu pažnju ispunjavanju i implementaciji obaveza iz EU agende.

On je istakao da trenutna parlamentarna većina do sada nije, kako je naveo, pokazala kapacitet da vodi Crnu Goru prema EU i unaprijeđenju demokratskih standarda, “imajući u vidu odnos aktera vlasti prema savremenim tekovinama Crne Gore i suštinskim evropskim principima i vrijednostima.”

Popa je čestitala Živkoviću funkciju predsjednika DPS-a.

Ona je ocijenila da je snažna pro-EU orjentacija najveće opozicione partije u Crnoj Gori značajna vrijednost na putu Crne Gore ka EU.

Popa je, kako su naveli, ohrabrila sve političke aktere da konstruktivno sarađuju, “iznad partijskih interesa, na brzom sprovođenju ključnih reformi iz evropske agende i ubrzanju procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.”

Izvor: Vije