CG Live

Vaš pogled na grad

Kompanija FRANCA generalni spozor FK Jedinstva, potpisan ugovor vrijedan 150 hiljada eura

Kompanija FRANCA generalni spozor FK Jedinstva, potpisan ugovor vrijedan 150 hiljada eura

Kompanija Franca generalni je sponzor Fudbalskog kluba Jedinstva, a ugovor o sponzorstvu vrijedan 105 hiljada eura danas su potpisali izvršni direktor te komapnije Hilmija Franca i predsjednik bjelopoljskog kluba Nermin Bećirović.

Predsjednik FK Jedinstvo, Nermin Bećirović, kazao je da je uvjeren da će uz podšku i pomoć renomirane kompanije iz Bijelog Polja uspjeti da ostvare zacrtane rezultatske ciljeve.

„Od 2017. godine, kada sam i imenovan za predsjednika kluba, zajedno sa ljudima iz Uprave, vodim neprestanu borbu, kako bi Fudbalski klub Jedinstvo povratio onaj sjaj koji je imao i kako bi uspjeli da dođemo do elitnog ranga takmičenja. Još od tada je kompanija Franca naš vjetar u leđa i velika podrška, a danas, prepoznajući pošten odnos ove uprave i kvalitetan rad u klubu, upravo na stogodišnjicu postojanja kluba, pristali su i odlučili da budu generalni sponzor našeg kluba, na čemu smo neizmjerno zahvalni“, kazao je Bećirović i saopštio da će od sada u takmičarskoj godini 2022/23 zvaničan naziv kluba biti Jedinstvo Franca.Istakao je i da su tokom svih godina imali podršku i Opštine Bijelo Polje, kao i pojedinih prijatelja kluba.

„Sve ovo što smo postigli ne bi bilo moguće bez kontinuirane podrške Opštine Bijelo Polje, kao i predsjednika Smolovića, koji je imao sluha za naše potrebe. Međutim, novac koji lokalna samouprava može da nam obezbijedi u ovom trenutku nije dovoljan da bi se kvalitetno takmičili u Prvoj ligi. Zato smo organizovali i donatorske večeri, odlučili se na prodaju ulaznica, a evo, kao kruna svega toga, sa kompanijom Franca potpisali ugovor o sponzorstvu, koji će nam pomoći da ostvarimo ciljeve i ostanemo u Prvoj crnogroskoj fudbalskoj ligi“, poručio je predsjednik FK Jedinstvo.

Direktor kompanije Franca, Hilmija Franca, čestitao je bjelopoljskim fudbalerima plasman u Prvu ligu i obećao punu podršku.

„Iskreno se nadam da će naši fudbaleri nastaviti da nižu dobre rezultate, a naša podrška sigurno neće izostati. Bićemo uz njih, ne samo kroz finansijku pomoć, već ćemo ih bodriti i sa tribina, navijaćemo za njih, a ukoliko uspiju da ostanu prvoligaši, sigurno da ćemo taj reazultat nagraditi dodatnim bonusima“, saopštio je Franca.

On je istakao i da će pratiti sve selekcije Jedinstva, od pionira do seniora, te da će učiniti sve da pomognu mladim talentima.

Svečanom potpisivanju ugovora o sponzorstvu danas je prisustvovaoo i predsjednik Opštine, Petar Smolović, koji je kazao da je ovo veliki dan za bjelopoljsko Jedinstvo.

„Kompanija Franca je uvijek ulagala u Bijelo Polje, pokazujući tako njenu društvenu odgovornost, a danas smo tu saradnju krunisali potpisivanjem ovog ugovora. I zaista nije bilo lako dovesti Jedinstvo do ovog nivoa, posebno jer je Jedinstvo finansirala Opština. Ipak, riješili smo dugove, stabilizovali finansiranje i došli do Prve lige. Sve je to zavrijedilo pažnju i ljudi u Fudbalskom savezu, čije smo povjerenje opet zadobili, pa su nam postavili reflektore, kupili zemljište za izgradnju pomćnog terena, a dogovorili smo i rekonstrukciju tribina. Takođe, povratili smo i povjerenje navijača, kojih je sve više na tribinama, tako da smo ujedinili i pomirili Bijelo Polje, bar na sportskom planu. Kao kruna svega toga, dobili smo i generalnog sponzora i to kompaniju Franca, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ukazano povjerenje, jer renome koji posjeduje Franca, mislim da će podići i renome Jedinstva, a samim tim i Bijelog Polja“, poručio je predsjednik Smolović.

Izvor: Radio Bijelo Polje