CG Live

Vaš pogled na grad

Krivokapić – Felten: Njemačka će nastaviti da pruža podršku evropskom putu Crne Gore

Krivokapić – Felten: Njemačka će nastaviti da pruža podršku evropskom putu Crne Gore

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Petera Feltena.

Sagovornici su ocijenili da Crna Gora i Njemačka razvijaju odlične odnose, koje karakteriše intenzivna saradnja na svim poljima, kao i frekventan politički dijalog na visokom nivou.

Na sastanku je pohvaljena politička odlučnost Crne Gore da istraje na putu evropskih integracija i potvrđena spremnost Njemačke da nastavi da pruža podršku našoj državi u procesu pristupanja Uniji.

Na toj liniji, potvrđen je značaj Berlinskog procesa koji ima nezamjenjivu ulogu u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja regiona sa EU, te istaknuto da će naredni sastanak na visokom nivou u okviru ovog procesa biti prilika za dalje unapređenje saradnje na putu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

Šef crnogorske diplomatije čestitao je Feltenu stupanje na dužnost i poželio uspjeh u radu, izrazivši uvjerenje da će se odlična i intenzivna saradnja, koja je obilježila mandat prethodnog ambasadora Roberta Vebera, nastaviti i u narednom periodu.