CG Live

Vaš pogled na grad

OTVORENA IZLOŽBA O ISTORIJI I NASLEĐU DOSTIGNUĆA NAŠIH SPORTISTA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

OTVORENA IZLOŽBA O ISTORIJI I NASLEĐU DOSTIGNUĆA NAŠIH SPORTISTA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

U galeriji Radio televizije Crne Gore otvoreno “EKO Olimpijsko putovanje – olimpijska izložba”, u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komitetsa, RTCG-a i kompanije Jugopetrol AD.

Svečanosti je prisustvovao potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, državni sekretar u Ministarstvu sporta i mladih Vladimir Obradović. Zatim, direktor Direktorata za sport Zoran Jojić. 

 “Sve predstavljeno na ovoj izložbi izvor je ogromnog ponosa za Crnu Goru. Ovo je i svjedočanstvo partnerskog odnosa Ministarstva sporta i mladih i nacionalnog Olimpijskog komiteta, sa kojim neumorno radimo kako bismo našim sportistima pružili resurse i prilike koji su im potrebni za postizanje vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni”, kazao je, prilikom otvaranja izložbe, direktor Jojić.

On je najavio da izložba predstavlja početak ranije najavljivanog projekta izgradnje Olimpijske kuće u Podgorici.

OTVORENA IZLOŽBA O ISTORIJI I NASLEĐU DOSTIGNUĆA NAŠIH SPORTISTA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

 Predsjednik COK-a, Dušan Simonović, kazao je da izložba svjedoči o istoriji i nasleđu Olimpijskih igara i predstavlja trenutak velikog ponosa za našu naciju, da je to svojevrsna riznica uspomena koja priča priču o posvećenosti naših sportista i sportistkinja, njihovom radu i neumornom traganju za izvrsnošću na svjetskoj sceni.

Posjetioci su mogli vidjeti olimpijsko srebro naših rukometašica iz Londona, kao i muzejsku postavku baklji sa Ljetnjih i Zimskih Olimpijski igara. Zatim, izložbu fotografija u čast Olimpijskog tima Crne Gore.

Izložba će biti otvorena do 26. Februara.