CG Live

Vaš pogled na grad

VELIKI BROJ BJELOPOLJACA ŽELI U POSLANIKE: BEZBRIŽNO MJESTO NA LISTI SAMO ZA VESNU PAVIĆEVIĆ

Veliki broj politički aktivnih sugrađana nalazi se na listama kandidata za poslanike na izborima za državni parlament, koji bi trebalo da budu održani 30. avgusta.

Najveću šansu da u naredne četiri godine sjedi u poslaničkim klupama ima predsjednica Kluba odbornika DPS-a u SO Bijelo Polje i načelnica u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Vesna Pavićević, koja je na 20. mjestu poslaničke liste koju predvodi premijer Duško Marković, a društvo će joj vjerovatno praviti i njen partijski kolega i predsjednik lokalnog parlamenta Abaz Dizdarević, čije se ime našlo na tridesetom mjestu.

Velika očekivanja sa pravom ima i mladi profesor engleskog jezika Amer Smailović, drugoplasirani na listi Bošnjačke stranke, dok mjesto u Skupštini Crne Gore traži i dr Adnan Striković, koji je četvrti na poslaničkoj listi Socijaldemokratske partije (SDP).

Veoma je mala vjerovatnoća da poslaničku funkciju obavlja Suada Zoronjić iz Građanskog pokreta URA i Demokrata Dženan Kolić, koji je na iznenađujuće mnogo nižoj poziciji nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

I ovoga puta Demokratski front je zaboravio na partijske kadrove iz Bijelog Polja, pa su Jelena Kljajević i dr Rade Ranitović nakon tridesetog mjesta na listi “Za budućnost Crne Gore”, dok je u donjem dijelu liste i predsjednik OO SNP-a dr Radosav – Rašo Nišavić.

Ako ne bude većih iznenađenja Bijelo Polje će imati svega nekoliko predstavnika u Skupštini Crne Gore, što je mnogo manje od očekivanog, a konačnu riječ o tome daće građani.