CG Live

Vaš pogled na grad

Ambasadorka Šofranac Ljubojević stupila na dužnost stalne predstavnice Crne Gore pri FAO

Ambasadorka Crne Gore u Republici Italiji Milena Šofranac Ljubojević predala je danas akreditivna pisma generalnom direktoru Organizacije UN za hranu i poljoprivredu (FAO) Qu Dongyu, čime je stupila na dužnost stalne predstavnice Crne Gore pri ovoj Organizaciji.

Ambasadorka je podsjetila na uspješno sprovedene i aktuelne projekte koje Crna Gora realizuje u saradnji sa Organizacijom, posebno u dijelu poljoprivrede, kao i na privrženost naše države vrijednostima za koje se FAO zalaže. Posebno je naglasila odlučnost Crne Gore da nastavi da podržava zajedničke napore koji za cilj imaju postizanje održivih rješenja za brojne izazove na globalnom nivou. Prenijela je zahvalnost za dosadašnju uspješnu saradnju i spremnost da se ona nastavi i intenzivira u bliskoj budućnosti. Dodala da će se, u svojstvu stalne predstavnice pri ovoj važnoj Organizaciji UN, posebno posvetiti pitanjima kao što su poboljšanje konkurentnosti kroz približavanje EU pravilima, upravljanje prirodnim resursima na održiv način, kao i unapređenje održivosti ruralnog razvoja uz smanjenje siromaštva u tim područijima.

Sagovornici su se osvrnuli na proaktivnu ulogu FAO u sprovođenju razvojnih planova i strategija, kao i na doprinos Organizacije u postizanju evropskih standarda i ciljeva održivog razvoja.

Naglasivši zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, generalni direktor Qu Dongyu poželio je ambasadorki Šofranac Ljubojević uspješnu misiju.