CG Live

Vaš pogled na grad

POJAČANE KONTROLE POLICIJE U BUDVI: UHAPŠENA OSOBA KOD KOJE JE PRONAĐEN PIŠTOLJ SA MUNICIJOM

POJAČANE KONTROLE POLICIJE U BUDVI: UHAPŠENA OSOBA KOD KOJE JE PRONAĐEN PIŠTOLJ SA MUNICIJOM


Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su sinoć, sprovodeći planske aktivnosti usmjerene na kontrolu operativno  interesantnih lica. Takođe, pripadnika visokorizičnih kriminalnih grupa, izvršili ciljane kontrole pet ugostiteljskih objekta.

Budvanska policija je kontrolama ugostiteljskih objekata, između ostalog, zatekla i izvršila kontrolu osam operativno interesantnih lica i dva pripadnika organizovanih kriminalnih grupa.

Pregledom lica A.B. (51) iz Budve službenici policije su pronašli i oduzeli pištolj marke „ČZ“ sa okvirom u kojem se nalazilo sedam komada municije, u ilegalnom posjedu.

Lice je dovedeno u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva i od njega su prikupljena obavještenja na navedene okolnosti.

POJAČANE KONTROLE POLICIJE U BUDVI: UHAPŠENA OSOBA KOD KOJE JE PRONAĐEN PIŠTOLJ SA MUNICIJOM

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se A.B. liši slobode. Naime, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto oružje i municija biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su prethodne dvije noći sproveli ciljane kontrole sedam ugostiteljskih objekata u kojima borave operativno interesantna lica. Shodno planskim aktivnostima Sektora za borbu protiv kriminala, koje će se sprovoditi kontinuirano širom Crne Gore zajedno sa službenicima organizacionih jedinica policije na regionalnom i lokalnom nivou. Naime, sve u cilju stvaranja još bezbjednijeg ambijenta za građane koji žive ili borave u našoj državi.