CG Live

Vaš pogled na grad

PREDSJEDNIK UDRUŽENJA CRNOGORACA NA KOSOVU SLOBODAN M. VUJIČIĆ IZ BIJELOG POLJA TRAŽI ZAŠTITU MATICE OD PROGONA

Predsjednik Udruženja Crnogoraca na Kosovu, Slobodan M. Vujičić iz Bijelog Polja, zatražio je od Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore i Savjeta za odbranu i bezbjednost, da se pod hitno izjasni o kako je rekao njegovom političkom progonu i crtanju mu mete na čelo od strane crnogorskih obavješajnih službi a preko pojedinih kosovskih portala na albanskom jeziku koji se služe uličarskim, najbrutalnijim i najprizemnijim metodama kako bi ga eliminisali i spriječili u misiji rješavanja ustavno – pravnog položaja crnogorske zajednice i naše adekvatne zastupljenosti u Skupštini Kosova.

Sa istim zahtjevom Vujičić će se danas obratiti i najvišim zvaničnicima Kosova.

“Kako je moguće, logično je pitanje, da me obavještajne službe Crne Gore i Kosova kako tvrdi portal Kosova press, osuđuju da predstavljam opasnost po nacionalnu bezbjednost te dvije zemlje i da pri tom znaju da sam od 2016 godine špijun vojne obavještajne službe Rusije i od mnogo godina ranije i špijun bezbjedonosne informativne agencije Srbije, kao i da sam povezan sa vjerskim srpsko-ruskim organizacijama pod kontrolom Kremlja, a da mi najviši vrh Kosova i Crne Gore 29.05.2019. bude prisutan na otvaranju Razvojnog centra Crnogoraca Kosova. Tada sam od tih istih zvaničnika dobio punu i nedvosmislenu podršku i najveće pohvale za moj rad i nesumnjivi doprinos na unapređenju sveukupnog položaja kosovskih Crnogoraca i jačanja dobrosusjetskih odnosa između Kosova i Crne Gore i Kosova sa ostalim zemljama u regionu. Jedno sa drugim složićete se nikako ne ide”, navodi Vujičić.

On ističe da je njegov stav da je potreban dijalog između Vlade i crkve o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti je i stav svih relevantnih međunarodnih.

“To što sam vjernik Srpske pravoslavne crkve moje je neotuđivo pravo koje mi garantuje Ustav i koje nemam namjeru mijenjati po cijenu života. Moja podrška kao predsjednika Unije Crnogoraca Kosova, Srpskoj listi, tokom parlamentarnih izbora koji su bili održani 2019 je prirodna i predstavalja naš skromni doprinos jedinstvu dva bratska naroda i dijalogu između zvaničnog BG i PR. Moja osuda krvničkog batinjanja nedužnog naroda u Budvi od strane crnogorske policije je moj lični doživljaj i dužnost a prekomjerena upotreba sile u mnogim slučajevima je potvrđena čak i od strane državnih organa CG. To što smatram da su u mojoj matičnoj državi potrebne korenite promjene da bi se smanjile ogromne podjele unutar crnogorskog društva, da bi se spasila država od ekonomskog kolapsa i propadanja, nije krivično djelo već mišljenje jednog slobodoumnog i nezlonamjernog čovjeka koji je dokazani Crnogorac i čija je ljubav prema CG neizmjerna”, poručuje Vujičić.

On zaključuje da zbog svega navedenog ne vidi ni jedan opravdani razlog da od bilo koga zaslužuje da ga satanizuje i igraju se sa njegovim životom i životima njegove porodice.