CG Live

Vaš pogled na grad

Premijer Krivokapić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Brazila

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, primio je danas u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Federativne Republike Brazila u Crnoj Gori, Eduarda Botelju Barbosu.

Iskazujući zahvalnost za sve što je ambasada Brazila do sada uradila na planu tradicionalno prijateljskih odnosa između dvije daleke zemlje, premijer Krivokapić naglasio je zainteresovanost crnogorske strane za jačanje i intenziviranje bilateralnih odnosa sa državom koja je među osam najvećih ekonomija u svijetu.

Premijer Krivokapić istakao je važnost potpisivanja Memoranduma o razumijevanju koji bi učvrstio dobre odnose dvije države kroz periodične konsultacije o bilateralnim, regionalnim i multilateralnim pitanjima od obostanog značaja.

Predsjednik crnogorske Vlade iskazao je nadu da će obje strane, dobru političku saradnju, u budućem periodu uspjeti da kapitalizuju i u ekonomskom i privrednom pogledu, naročito kada je u pitanju saradnja u oblasti turizma, budući da su obje zemlje poznate po izuzetnim turističkim potencijalima.

Premijer Krivokapić upoznao je ambasadora Barbosu sa “repektabilnim rezultatima koje je Vlada ostvarila u vrlo teškim i nepredvidljivim tranzicionim i pandemijskim uslovima u proteklih četrnaest mjeseci svoga rada”.

Odlazeći ambasador Brazila u Crnoj Gori Eduardo Barbosa, zahvalio je na prilici što je predstavljao svoju zemlju u Crnoj Gori iz koje će ponijeti divne uspomene i kao turista i kao ambasador.

Ambasador Brazila naglasio je da je Zapadni Balkan u vrhu prioriteta spoljne politike ove velike južnoameričke države, kao i da razumije složenost tranzicionih odnosa kako u regionu tako i na političkoj sceni Crne Gore, ali i da je politika dinamičan proces koji od svih učesnika zahtijeva da uvijek ulažu dodatni napor.

Ambasador Barbosa poručio je da će potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, odnosi između Crne Gore i Brazila biti izdignuti na još viši nivo.