CG Live

Vaš pogled na grad

Prihodi “Morskog dobra” 6.300.000 eura

Prihodi “Morskog dobra” 6.300.000 eura

Prihodi JP Morsko dobro za nepunih osam mjeseci ove godine iznose šest miliona i 300 hiljada eura, kaže za Radio CG predsjednik Upravnog odbora Blažo Rađenović.Ukazuje na promjenu raspodjele sredstava od dolaska novog menadžmenta, koja ide u prilog investicijama i kapitalnim projektima.

Rađenović ističe da će istinu o uvredljivim tekstovima, koji su objavljeni na nekim portalima, utvrditi nadležne institucije i da ih u potpunosti odbacuje. Prihodi JPMD su na nivou 80 odsto od planiranih za ovu godinu, kaže Rađenović. “Zaključno sa 24. avgustom prihodi iznose 6 miliona i 300 hiljada eura. Planirano je da do kraja godine ostvarimo preko 8 miliona i očekujem da ćemo za narednu moći da pričamo o ozbiljnijim kapitalnim investicijama u svih šest primorskih opština.”

Rađenović pojašnjava da je novi menadžment promijenio politiku poslovanja i raspodjele sredstava, posebnu u dijelu izdvajanja i ulaganja u infrastrukturu priobalnog dijela. “Dok nije došao novi menadžment i Upravni odbor preko 70 odsto je išlo na plate i neke druge troškove, dok je 30 do 40 procenata izdvajano za investicije. Potpuno se promijenio taj koncept.

Sad je za plate 30 odsto a ostalo na ulaganja i to ćemo podizati iz godine u godinu , što više budemo mogli. Od niza kapitalnih investicija Ada Bojana je u vrhu prioriteta i nadam se da će studija koju rade stručnjaci iz Italije biti dugoročno rješenje.”

Blažo Rađenović se do sada nije oglašavao povodom tekstova koji su objavljeni na nekim portalima , gdje ga direktno prozivaju da je član kriminalne organizacije. Za Radio CG je potvrdio da će konačnu riječ dati nadležni organi . “Uz sve zlurade i netačne informacije, objavljeno je i da sam u bahatoj vožnji uništio gliser našeg preduzeća. Pretragom na google lako se može utvrditi da je za ilustraciju iskorišćena fotografija jedne pomorske nezgode u Hrvatskoj i nemam šta tu da dodam.

Sve su to zlonamjerni spinovi kvazi portala i kvazi medija koji svakodnevno pokušavaju da na raznorazne načine zaustave reforme, da zaustave procese koji se dešavaju, a koji su neminovno potrebni nakon 30 godina. O svemu će poslednju riječ dati nadležne institucije, nadležni organi, a već su ovih dana mnogi odgovori i dobijeni.”